tisdag 16 juli 2013

Ramstafflikort - Min andra familj - beställningskort

Denna gång har jag fått i uppdrag att skapa ett kort från en kille till hans bästa vän och hans familj. Detta blev alltså både ett gulligt och något mer maskulint kort, vilket beställaren önskade! Denna vikning, ramstafflikort är nog en av mina favoriter.. Det är så himla fint och ramen står i centrum, men så kommer det ändå något extra på slutet när man ställer upp kortet och ser rutan där man kan skriva en hälsning.. :)


Såhär ser kortet ut ihopvikt och liggandes.





Jag har skrivit ut "Min andra familj" på elfenbensvitt albumblad och sen stansat ut det med en die, samt embossat det i Bigshoten. Blomsterdekorationen är jag riktigt nöjd med! Jag ville ha ganska neuatrala färger i blommorna, så valde vitt och beige, men sen plockade jag upp det lila i pappret som passar väldigt bra till denna gröna nyans.






En ny stämpel från Kenny K, denna är perfekt både till killar och av killar att ge bort :) Är så nöjd med färgläggningen! Det tog ungefär tre stycken innan jag blev nöjd.. :) Fick prova mig fram många gånger innan jag hittade rätt nyans på tröjan som skulle passa till pappret under! Jag har även plockat upp den illgröna färgen i pappret i kepsen, så killen följer färgerna i kortet.





Såhär ser kortet ut stående... Bakgrundspappret är både mistat med Perfect Pearl-mist och chalkat med Walnut stain-distress i kanterna..





Och från sidan... Ramen stödjer sig på två stora pärlor på det undre pappret som inte syns för ramen.






Älskar denna charm! Och även papegojan på ramen tycker jag mycket om och dessa passade i det här kortet.. Papegojan fick stå för det mer maskulina och ängeln kompletterar budskapet i texterna.






Här har jag stämplat med Walnut stain-distress och sen haft Perfect Pearl-pulver över. Har även lämnat plats för beställaren att skriva sin hälsning till mottagarna :)
De stora fjärilarna är utstansade med min underbara EK Success-punch och infärgade med Dusty concord-distress och sen sprayade med Perfect Pearl-mist. De små fjärilarna har jag fått av en vän och är infärgade med både Shabby shutters och broken china-distresser och sen sprayade med Perfect Pearl-mist. Till sist har jag limmat fast halvpärlor på alla fjärilar.





På baksidan av ramen finna min "handgjort av"-stämpel stämplad på ett papper utstansat med en tagdie från Spellbinders.




Vill du också ge bort ett handgjort kort till någon du tycker om, ett gratulationskort eller bara för att, får du gärna kontakta mig via kommentarsfältet i bloggen :)


Tack för titten!
Kram Madeleine

6 kommentarer:

  1. Great easel card - cute image!!
    xx

    SvaraRadera
  2. great and fantastic easel card Madeleine.

    greetings karin

    SvaraRadera
  3. Beautiful, Madeleine, almost looks like a Wall Hanging, xxx

    SvaraRadera
  4. Fabulous card, love the image, colours and the lovely charms used.

    Sylv xx
    Crafty Bloggers Network DT

    SvaraRadera